top of page
Vyhledat
  • cardberg

Zůstaňte ve hře i v době pokoronavirové

Aktualizováno: 28. 4. 2021

I když se to na první, dokonce ani druhý či třetí pohled nezdá, koronavirus nám nejen vzal, ale i dal. Cestovní ruch se změnil a pokud chcete v nové době uspět, musíte se přizpůsobit.


Bylo to zřejmé, už od začátku pandemie - pravidla fungování se změnily. Hotely najednou musely dezinfikovat, přestavovat interiéry, měnit rezervační pravidla. Hostů ubývalo, až najednou nebyli žádní a jediné, co přibývalo, byla opatření a nařízení. A podobně to probíhalo v celém cestovním ruchu. Dnes můžeme vidět, že změny, které si koronavirus vyžádal, přinesly i nové „korona trendy“. Je zřejmé, že cestovatelé nyní vybírají destinace podle covid bezpečnosti, jdou po vylidněných plážích a malých hotelích.




Dnes již neplatí, čím levnější tím lepší, ale čím prázdnější, tím bezpečnější.


Není pochyb, že v nové pokoronavirové době bude právě bezpečnost hrát prim. Ale... nebude to jen o hygieně, dezinfekci a správných rozestupech. Pokud chcete uspět, budete muset po uvolnění opatření a znovuotevření hotelů nabídnout svým hostům něco víc. A odpovědí může být kvalita.


Než se cestovní ruch rozběhne (a pokud se vůbec rozjede tak jako před koronavirem), bude hostů málo. A to zejména těch zahraničních. Jak to bude se Slováky je těžké předvídat, ale můžete si být jistí, že všichni budou hledat kvalitní, bezpečné a privátní ubytování. Oblíbenost velkých hotelů tak klesne a do popředí se dostanou právě malé provozy, které dokáží nabídnout soukromí a s ním spojený i bezpečnější pobyt. Vždyť se jen zamyslete - šli byste nyní raději do malého hotelu, který má 10 pokojů, nebo velké hotelové sítě, kde se najednou na snídani může potkat i 100 lidí?


Mnohem více tak budou vyhledávané právě malé hotýlky a apartmány s vlastním zázemím. Takže pokud se řadíte do této kategorie, máte hned první velké plus. Jak získat další? Přinášíme vám několik originálních tipů, díky kterým budete kráčet s dobou pokoronavirovou. A jak sami uvidíte, někdy stačí opravdu málo - pouze přidat obyčejným věcem a službám trošku „anti-Covid šmrnc“.


Připravte uvítací balíček


Rouška a lahvička dezinfekce se možná brzy stanou takovou samozřejmostí jako mapa a voda na pokoji zdarma. Přidejte proto do svého balíčku ještě něco navíc. Mohou to být hygienické potřeby - jednotlivé balené lahvičky na jedno použití (mýdlo, sprchový gel, šampon...). Ano, klíčové bude to JEDNO použití, takže velké doplňovací dávkovače bude dobré (alespoň na čas) odložit. Z hlediska ekologie to sice není nic moc, ale z hlediska hygieny je to pro bezpečnost mnohem lepší řešení. A když už budete nakupovat, nebojte se rozšířit sortiment a přidejte např. tělové mléko, vlhčené ubrousky na odličování apod.


Vytvořte koronavirovou mapu


Pokud jste mapu dosud svým hostům nenabízeli, je načase to změnit! I přes dostupnosti Google Maps, tištěná mapa, kde můžete značit a psát, z módy asi nevyjde nikdy. A jak ji využít v nových časech? Můžete si vytvořit vlastní koronavirovou mapu, kde vyznačíte bezpečná místa - tedy atrakce, kde nebývá příliš mnoho lidí. Zaznamenejte také, kde je možné dát se otestovat a přidejte i konkrétní informace - od kdy do kdy, zda je místo na objednávku, zda je i pro zahraniční turisty a či je testování bezplatné. K tomu přidejte i možnost koupit na recepci respirátor či roušku (pokud je nechcete rozdávat zdarma) a sami uvidíte, že takové extra služby vaši hosté ocení.


Udělejte koronavirového průvodce


Pojďme vaši koronavirovou mapu ještě trochu vylepšit. Co ve vašem městě vidět a co dělat bude hosty zajímat vždy. Proto vytvořit vašeho vlastního průvodce nebude marná investice. Vyberete ty nejlepší atrakce a místa, zajímavě a výstižně je popište, přidejte otevírací hodiny, cenu vstupu a voilá - váš první průvodce je na světě. A teď ho už můžete upravovat a měnit, jak se vám zlíbí.



Místa můžete například hodnotit podle oblíbenosti mezi turisty, oznámkovat podle koronavirové bezpečnosti, nebo přidat hvězdičky podle toho, kolik lidí tam běžně můžete potkat. Přidat můžete své tajné tipy na místa, která jen tak běžně nenajdete, nebo místa, která byste doporučili právě během pandemie.


Nezapomeňte svého průvodce aktualizovat - například podle sezóny (léto/zima) a také aktuální koronavirové situace - co je otevřené, co funguje s omezením apod. A nakonec, jídlo. Přidejte tipy, nejen kde se dá dobře najíst, ale nezapomeňte ani na to nejdůležitější - co je otevřené, kde se dá sedět, kde mají terasu, odkud se dá jídlo objednat... Takový průvodce bude opravdu originální a můžete si být jistí, že u vašich hostů bude mít úspěch.


Poskytněte koronavirové novinky


Pandemická nařízení a opatření budou ještě nějakou dobu na pořadu dne, a protože se mění nejen na celostátní úrovni, ale také v rámci okresů, vaše hosty bude aktuální situace určitě zajímat. Nabídněte jim vždy čerstvé informace o koronaviru - například pravidelně aktualizované na vaší stránce, nebo dejte rovnou odkaz/tlačítko na nový digitální covid automat / - aby se vám zobrazily konkrétní opatření pro váš okres. Letáčky s novinkami o koronaviru můžete dělat rovnou dvojjazyčně a pokud máte nástěnku na oznámení, můžete zde zveřejňovat pandemickou předpověď na další týden.


I takové malé, ale účinné vylepšení udrží váš hotel ve hře a vaši hosté dostanou kromě bezpečí a soukromí, i zmíněnou kvalitu, minimálně ve vašem přístupu.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page